Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven wervel kan veel klachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld, hoofdpijn, nek-schouderpijn, maagklachten en uitstralingspijnen in armen en benen. Vaak klachten die men niet snel in verband brengt met rugproblemen. Bij deze klachten kunnen de manuele toepassingen volgens de Dorn methode een uitkomst bieden!!

Wat is de Dorn methode?

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Daar is het al lang een bewezen behandelmethode! De Dorn methode is een zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Een hele goede methode voor mensen die niet “ gekraakt” willen of kunnen worden!

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een beenlengte verschil, dit komt veel voor bij mensen met rugklachten. Door toepassing van de Dorn methode kan een beenlengte verschil bijna altijd worden verbeterd of opgeheven. De correcties die worden uitgevoerd gebeuren ALTIJD in beweging! Daardoor accepteert het lichaam makkelijker de correcties. De client krijgt ook zelfhulpoefeningen mee, waardoor men zelf de klachten de baas kan blijven.

Wanneer kiezen voor de Dorn methode?

Als men veel rug, schouder, nek en hoofdpijnklachten heeft. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd dat ze veel en vaak last hebben van deze ongemakken. Men neemt een warm bad of pijnstiller en tobt verder. Veel mensen denken dat problemen aan de wervelkolom te gecompliceerd en te gevaarlijk zijn om behandeld te worden. Bij diverse aandoeningen is dat ook zo. Maar deze zachte gewrichts en wervelcorrecties volgens de Dorn methode is, in samenwerking met de bewegende client, een eenvoudige en risicoloze toepassing.

Na behandeling volgens de Dorn methode kan er ook nog gewerkt worden met Fysiotape. Dit als ondersteuning om het proces goed te laten verlopen.

Wanneer juist geen Dorn Methode?

Men mag niet behandeld worden bij onderstaande contra indicaties:

  • Bij niet geheelde botbreuken
  • Ontstekingen
  • Problemen met de tussenwervelschijven (bijv. na operatie)
  • Osteoporose
  • Tumoren
  • Ziekte van Bechterew
  • Als men niet kan bewegen.