Blesurepreventie

Blessure preventie houdt in dat er een goed advies aan de sporter wordt gegeven over materialen, ondergrond, veld e.d. Maar ook om preventief blessures te voorkomen door bijvoorbeeld te tapen of om bandages aan te leggen. Is er toch een blessure ontstaan dan is het mijn taak om de sporter door te verwijzen naar een arts of fysiotherapeut. In sommige minder ernstige klachten behandel ik de klachten zelf.

Hersteltraining

Na behandeling van arts of fysiotherapeut kan de sporter een speciaal programma gaan volgen om weer snel hertelt te kunnen gaan sporten.

Dat programma is de Reha-boom. Ontworpen door Toine van de Goolberg. Deze Reha-boom is een verantwoorde trainings opbouw die leidt tot minder kans op hertraumatisering en veel tijd wint als deze opbouw goed wordt toegepast. De sporter is snel weer beschikbaar!

De drie pijlers uit deze Reha-boom zijn:

  • kracht
  • uithoudingsvermogen
  • snelheid

Het programma begint underload en loopt naar plyometrische oefeningen, van alactisch naar lactisch en van coördinatie naar stabiliserend werk naar specifieke kracht en snelheid. De reha-boom gaat ervan uit wat de sporter op dat moment aan kan, dus geen maximale belasting maar aangepaste belasting wat correct uitgevoerd kan worden.

Zo gaat men stap voor stap verder, zonder overbelasting voor de sporter.